11/7/09

La Mosca per l'Alt Empordà (1)

Aquesta vegada la Mosca ha passat un cap de setmana a l'Alt Empordà, visitant poblacions com Figueres, Roses, Cadaqués, Llança i arribant fins el mateix Cap de Creus.

A les 9:00 d'un dissabte sortia cap a l'Empordà. M'esperaven 146 kilòmetres segons la ruta que havia planejat. La duració? No vaig planejar-me cap hora d'arribada. Sabia que el trajecte, tot per carreteres comarcals i nacionals (recordeu que a la Mosca no li agraden ni les autopistes ni les autovies), es podria fer en 3 hores i 30 minuts o 4 hores.


El dia acompanyava. Va començar la jornada amb núvols, però a mesura que feia la bonica costa del Maresme (ull! No és conya! És maca!), començava a sortir el sol. Passat Pineda, continuu la nacional direcció Girona. Deixo la costa. Arribo fins a Caldes de Malavella, poble conegut també per ser la seu de Vichy Catalan. Aquí faig una parada de 30 minuts per esmorzar al bar de la Plaça de la Vila. Un entrepà de llom, cerveceta, l'AS i una tapa d'amanida espectacular! Igual que Barcelona ciutat!

Continuu la meva ruta, passant per Cassà i passant per l'est de Girona. El pitjor tram és des de Girona a Figueres. Uns 30 km per la N-II. Aborridot que diria en Tomàs Molina i amb forces cotxes. Finalment arribo a Figueres, poble on mai abans havia visitat. La Mosca i un servidor visitem el Museu Dalí. Fins aquí el trajecte fins arribar a l'Alt Empordà. Han estat 4 hores (esmorzar inclòs) i un dipòsit sencer.



Per la tarda vaig decidir fer una ruta per la part Nord dels Aiguamolls de l'Empordà. Perquè us feu una idea, la part superior es troba dins un triangle format per les poblacions de Marzà, Roses i Castelló d'Empúries. Aquest últim poble és espectacular. Potser el més maco de tota la comarca. Adalt teniu una foto del safareig de Castelló a la sortida/entrada del poble. A continuació us adjunto un vídeo amb la música d'Alela Diane perquè us feu a la idea el paisatge dels aiguamolls. Carretera estreta, camps i més camps, masies i bestiar.

Demà us explicaré la visita al Cap de Creus i la tornada cap a Barcelona.

1 comentari:

Anna ha dit...

Que gran ets fent de Tomas Molina jajaja!!
Cada cop que fas posts així em fas venir ganes de tenir una Vespa xD